VRAAG van een klant: Olie op betongevel

Zoals daarnet telefonisch besproken hebben we vandaag op onze werf een lek gehad aan de kraan, hierdoor is er hydrauliek op onze nieuwe betonnen plinten (zichtwerk) terechtgekomen.

We hebben dit dadelijk met water en ontvetter proberen te verwijderen maar het blijft toch fel zichtbaar. (zie foto)

Ik had jullie contactgegevens doorgekregen van X van de firma X, daar jullie ons eventueel wel zouden kunnen helpen.

Moesten jullie hiervoor een product of oplossing voor weten, hoor ik het graag.

ONS ANTWOORD

Olievlekken op beton zijn moeilijk helemaal te verwijderen. Dit komt doordat de poriën van de beton open staan, waardoor de olie snel wordt geabsorbeerd. Toch raden we u aan om Chemifor OVR SP2 te gebruiken om de gevel te reinigen. De vlekken zullen sowieso minder zichtbaar worden.

De muur heel goed vooraf nat maken. Ons product aangelengd op de muur aanbrengen met een kwast of drukpomp en even laten inwerken. Daarna goed schrobben met een nylon schrobborstel. Terug enige tijd laten intrekken, maximaal 15 minuten en daarna heel goed afspoelen. Goed laten uitdrogen. U kan deze reiniging nog eens herhalen.

Een andere optie is om onze Chemifor Oil Spill 3 op de muur aan te brengen. Dit product bevat micro-organismen die in staat zijn om de olievlekken te verwijderen en te verteren. Ze breken de koolwaterstofstrengen af. Breng dit product onverdund op de muur met een blokkwast. Laat dit even inwerken en borstel dan zodat de emulgering kan starten. Water op de muur sprayen en terug borstelen. Voortdurend nat maken en borstelen. Daarna laten inwerken en na 2 uur afspoelen met water. Zeker 2 dagen wachten vooraleer u deze reiniging wil herhalen.