VERVUILING VERWIJDEREN VAN BETON DOOR MIDDEL VAN LUCHTGOMMEN

 

Helaas komt het voor dat beton bedekt raakt met hardnekkige vervuiling, zoals roest- of kalkvlekken. Vaak worden deze vlekken pas ontdekt na verbouwingen of bij opleveringen, en dan zijn ze zo ernstig dat onze professionele standaardproducten niet meer werken.

Gelukkig heeft Chemifor de oplossing! Wij kunnen u helpen om zelfs de meest hardnekkige vervuiling van uw beton te verwijderen.

Uw beton terug proper zetten

Bij een oplevering opmerken dat de betonterrassen helemaal onder het roest zitten, is helemaal geen pretje! Leg dat maar uit aan de bouwheer. Soms is het zo hardnekkig dat ook ons product Chemifor Calway SP of andere reiniger geen oplossing meer biedt.

Gelukkig gaan wij een stapje verder en gaan wij aan het werk met luchtgommen.

 

Onze oplossing: Luchtgommen!

Luchtgommen is gekend bij het bewerken van houten oppervlakken. Let maar op hoe een houten trap of meubelen, worden behandeld om de verf of een oude vernislaag te verwijderen. Toch is er een speciale techniek waarbij we onder andere roest kunnen verwijderen van beton. Dit is wel een heel andere techniek dan werken op hout, omdat beton een heel delicaat product is. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er schade wordt veroorzaakt.

Veel vervuilingen kunt u verwijderen van beton!

Hoe werkt luchtgommen?

Luchtgommen van beton is een innovatieve en milieuvriendelijke techniek om betonnen oppervlakken te reinigen en te renoveren. Bij luchtgommen wordt er een mengsel van lucht en fijne korrels onder lage druk op het betonoppervlak gespoten, waardoor hardnekkig vuil zoals roest-, kalk-, verfresten en andere ongewenste materialen worden verwijderd. Deze techniek is zeer effectief en laat het beton er weer als nieuw uitzien.

Iedereen kent wel luchtgommen van houten ondergronden. Toch is luchtgommen van beton helemaal anders! Het is veilig te gebruiken op beton, mits enkele aanpassingen! Gelukkig zijn wij opgeleid om veilig aan de slag te gaan op beton.

Vier belangrijke kenmerken zorgen voor een gunstig resultaat:

  1. een lage straaldruk
  2. heel fijn straalmiddel
  3. exacte afstelling van het apparaat
  4. ervaring

 

Wat is het grote voordeel van luchtgommen?

Het grote voordeel van luchtgommen is dat het een niet-agressieve methode is die geen schade toebrengt aan het betonoppervlak. Hierdoor blijft de structuur en de kwaliteit van het beton behouden, wat resulteert in een duurzame en langdurige oplossing. Bovendien is luchtgommen een milieuvriendelijke keuze, omdat er geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt en het afvalmateriaal eenvoudig kan worden opgevangen en afgevoerd.

 

Is luchtgommen hetzelfde als zandstralen?

Absoluut niet! Luchtgommen en zandstralen worden wel vaak door elkaar gehaald maar toch zijn dit 2 compleet verschillende technieken.

  • Met zandstralen werkt u met een hoge straaldruk en een grover straalmiddel waardoor beton kan beschadigd worden en het maakt de ondergrond ruwer.
  • Luchtgommen is een zachte, gecontroleerde methode met een lage straaldruk en fijn straalmiddel. Daardoor kunt u dit gebruiken op heel delicate ondergronden en voor gedetailleerd werk. Deze techniek duurt langer om uit te voeren maar het risico op beschadiging is een miniem.

Ook renoveren en herstellen van beton is mogelijk met luchtgommen!

Naast het reinigen van betonnen oppervlakken, kan luchtgommen ook worden toegepast om beton te renoveren en te herstellen. Door het verwijderen van vuil en oneffenheden kan het betonoppervlak opnieuw worden behandeld en afgewerkt, waardoor het weer zijn oorspronkelijke uitstraling en functionaliteit terugkrijgt.

 

Algemeen Besluit

Kortom, luchtgommen van beton is een efficiënte en duurzame oplossing voor het reinigen en renoveren van betonnen oppervlakken. Het biedt tal van voordelen en is een uitstekende keuze voor zowel particuliere als zakelijke toepassingen. Met luchtgommen kunt u uw beton weer laten stralen en genieten van een vernieuwd en verbeterd uiterlijk.

Zit u nog met vragen of wilt u een goed en professioneel resultaat?

Wij passen op elke reiniging een gerichte aanpak toe. Door ons vakmanschap en ons maatwerk vertellen we u graag wat de mogelijkheden zijn voor uw probleem.

Neem contact met ons op en wij steken de handen uit de mouwen om dit tot een goed einde te verwezenlijken.