ROEST VERWIJDEREN


Metaal reageert op de combinatie van water met zuurstof. Het metaal wordt aangetast, men krijgt namelijk Roest. Roest wordt vaak als negatief ervaren, het kan de sterkte en het volume van het metaal beïnvloeden. Maar roest laat ook zijn sporen na op verschillende materialen of ondergronden. Vervelend! Maar dat wil niet zeggen dat het voorwerp of de ondergrond verloren is!

Met de juiste producten roest te verwijderen is een fluitje van een cent. En voor moeilijke of delicate ondergronden, schakelt u gewoonweg de hulp van Chemifor in. Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van roest. Voor elke ondergrond hebben we wel een passend product! Denk maar aan zichtbeton, architectonisch beton of zelfs raamkozijnen.

Waarom moet u roest verwijderen?

Roest ontstaat wanneer hydroxylgroepen en ijzeroxide zich met elkaar vermengen. Heeft u last van roestvlekken op beton, roestvlekken op bakstenen of roestvlekken op terrastegels? Pak dit dan onmiddellijk aan. Roest heeft namelijk de neiging om uit te zetten en kan zelfs schade veroorzaken aan de ondergrond.

 

 

Roest verwijderen met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes

Metalen spullen ontroesten lukt eenvoudig met diverse huis-tuin-en-keukenmiddeltjes. Zo kunt u roest verwijderen met azijn, met limoen- of citroensap, met zuiveringszout (beter gekend als soda), aluminiumfolie en zelfs met een aardappel. En het fabeltje van cola? Dat werkt ook perfect. Soms moet u de behandeling enkele keren herhalen voordat u alle roest verwijderd hebt. Maar opgelet. Er zijn bepaalde ondergronden die u beter niet zelf onder handen neemt! En daarbij volgt u best de raad van Chemifor!

Roest verwijderen met de producten van Chemifor

Heeft u bijvoorbeeld roestvlekken op uw balkon, uw oprit of uw terras? Of heeft uw bedrijf roestvlekken op de parking? Schakel dan de hulp in van Chemifor. Onze specialiteit is namelijk het verwijderen van roest op beton en andere delicate ondergronden. Zowel prefab beton als architectonisch sierbeton kunnen door ons behandeld worden. Roest verwijderen? Laat u ontzorgen! De producten om roest van deze oppervlakten te verwijderen zijn enkel voor professioneel gebruik.

Neem contact met ons op voor de juiste oplossing. Iedere ondergrond moet anders gereinigd worden en daarbij willen we u graag helpen zodat u kiest voor het juiste product! Want schade is heel snel gemaakt!

Heeft u problemen zoals roest op uw glas, raamprofielen of op inox?
Dan kunt u zelf aan de slag. Dankzij ons product Chemifor Inox Reinigingspasta verwijdert u roest en vliegroest van uw aluminium raamprofielen. Ook roest op uw inox wasbak of een roestuitslag op uw inox veiligheidspaaltjes kunt u hiermee perfect verwijderen. Voor roest op glas, hebben wij onze Chemifor Glas Polish. Beide professionele reinigingspasta’s hebben een speciale formule die de ondergrond reinigen zonder krassen te maken.

Roest verwijderen? Chemifor neemt het van u over!

Heeft u last van roestvlekken?

Neem dan contact met ons op. Stuur een email naar info@chemifor.be of maak een afspraak.

Wij maken een offerte op maat zodat u weet wat u kunt verwachten van uw roestprobleem. De duurtijd van het project is natuurlijk afhankelijk van de grootte van het aangetaste oppervlak.

Roest verwijderen? Met Chemifor natuurlijk!