MOS EN GROENE AANSLAG VERWIJDEREN

Kunt u uw tuinpad niet meer onderscheiden van uw grasperk? Staat het dak vol mos? Of is uw terras bedekt met groene aanslag?

Hoog tijd om daar verandering in te brengen!

Mos en groene aanslag verwijderen op uw tuinpad of de oprit kunt u natuurlijk helemaal zelf.
Voor daken en gevels roept u best de hulp in van Chemifor. Waarom? Lees snel verder!

Het ABC van mos en groene aanslag verwijderen

Mos is de verzamelnaam van planten die dicht op elkaar geplakt groeien. Ze hechten zich vast aan de ondergrond en hebben meestal een groene kleur. Hoe ontstaat mos? Door een combinatie van veel regen en weinig zon krijgen de planten vrij spel en krijgt u mos- en algenvorming. Vaak komt mos voor op vochtige en/of schaduwrijke plaatsen.

Denk aan groenaanslag op serres, muren, tegelpaden, grafzerken, daken, … . Mos en groene aanslag brengen niets dan nadelen met zich mee. Zo oogt de kleur natuurlijk niet mooi, maar kan mos ook zorgen voor permanente beschadiging. Doordat de plantjes water naar binnen zuigen kan mos namelijk schade berokkenen aan het dak. Het is dus beter om zo snel mogelijk kortaf te maken met mos en groene aanslag. Wacht dus niet langer en schakel de hulp in van Chemifor om mos en groene aanslag te verwijderen.

Gebruiksaanwijzing: mos en groene aanslag verwijderen

Gaat u zelf mos en groene aanslag verwijderen? Meng dan gewoon 250 ml Chemifor Ontmosser en Groenverwijderaar met 10 liter water. Ons ontsmettingsmiddel is officieel toegelaten en kan gebruikt worden voor het verwijderen van mos en groenaanslag op onder andere steen, hout, natuursteen, glas, beton, tegels en baksteen. U kunt het product bij Chemifor aankopen in jerrycans van 5, 10 en 25 liter. Hou er wel rekening mee dat de ontmosser onwerkzaam wordt bij contact met zeep of andere synthetische wasmiddelen. Gebruik het bovendien niet overmatig zodat bacteriestammen er niet resistent tegen worden. Klaar om mos en groene aanslag te verwijderen? Zorg ervoor dat de ondergrond droog is voordat u aan de slag gaat. Anders zult u het mos of de groene aanslag niet kunnen verwijderen. Breng de reinigingsoplossing daarna aan op een droog oppervlak met behulp van een gieter of rugsproeier.

Even laten rusten. Na minstens 15 minuten mag u spoelen en klaar! De alg is dood en uw terras, tegelpad, serre of … is weer proper! Is het niet volledig weg? Gewoon het stappenplan nog een keer herhalen. Let wel op: spuit het product niet op planten. Chemifor Ontmosser en Groenverwijderaar is daarnaast gevaarlijk voor vissen en waterorganismen.

Mos en groene aanslag verwijderen? Chemifor neemt het van u over!

Het is geen pretje om mos en groene aanslag te verwijderen van daken en gevels. Denk maar aan de veiligheidsvoorschriften. We raden dan ook aan om bij het ontmossen van daken of gevels beroep te doen op een professional. Eentje van Chemifor bijvoorbeeld! Bezorg ons foto’s en wij maken een offerte op maat. Daarenboven bent u zeker van een grondige reiniging.

Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie over mos en groene aanslag verwijderen? Neem dan meteen contact met ons op!