PU SCHUIM VERWIJDEREN

Vlekken van purschuim krijgt u vaak na isolatiewerken. Uw vloer is dan bijvoorbeeld niet goed afgeplakt bij het spuiten van purschuim, de kieren langs de ramen moeten snel opgespoten worden met pur of u wilt gewoon uw purpistool reinigen.

Gelukkig heeft Chemifor verschillende reinigers om u te helpen het PU-schuim te verwijderen.

 

En dan gebeurt het onvermijdelijke? Er is PU gemorst?!
Geen paniek! Grijp niet naar pistoolreiniger want deze brengen vaak schade toe aan de ondergrond, vooral bij gladde oppervlakken zoals raamprofielen.
Zoek het passende product in ons assortiment, zodat we u kunnen verder helpen.

 

Verse PU => Chemifor Pu Verwijderaar Safe

Uitgeharde PU op gladde oppervlakken => Chemifor Uitgeharde PU Verwijderaar Pasta

Uitgeharde PU op poreuze oppervlakken => Chemifor Uitgeharde PU Verwijderaar Vloeibaar

 

Hieronder vindt u alle informatie over onze 3 producten om PU te verwijderen.

Vers PU-schuim verwijderen

O nee, u heeft net purschuim gemorst op uw raamprofiel of vloer! Dan doet u er goed aan om zo snel mogelijk het PU-schuim te verwijderen. Hoe u dat moet doen?

Soms wordt aangeraden om vers gespoten PU-schuim te verwijderen met pistoolreiniger, maar doordat dat product aceton bevat, vreet het de lak weg. Daarom heeft Chemifor PU-Verwijderaar Safe ontwikkeld om vers PU-schuim te verwijderen van gelakte panelen, raamkozijnen, hout, glas, steen, lichte metalen en legeringen.

Onze purreiniger bevat geen gechloreerde koolwaterstoffen en is dus veilig voor materiaal én mens. En u kan met een gerust hart de werfdeur achter u dicht trekken.

Uitgehard PU-schuim verwijderen van niet-gelakte ondergronden

Is het purschuim dat u gemorst heeft al uitgehard? Dan kunt u beter Uitgeharde PU-Verwijderaar – Vloeibaar van Chemifor gebruiken, dat ideaal is voor oplosmiddelbestendige ondergronden zoals baksteen, natuursteen, beton, zichtbeton en polierbeton.

Wist u trouwens dat deze purreiniger ook kan gebruikt worden wanneer de uitlaat van uw auto door vandalen is volgespoten met purschuim? Handig!

Hoe dit product werkt? Wanneer u de vloeistof aanbrengt, wordt het PU-schuim gekristalliseerd zodat het week wordt en niet meer kan uitharden. Zo kunt u snel het PU-schuim verwijderen.

Bonus: met dit vloeibare product kunt u zelfs verf, coatings, koolaanslag en inkt verwijderen van niet-gelakte ondergronden. Voor gelakte ondergronden is het dan weer niet geschikt. Maar Chemifor zou Chemifor niet zijn als we ook daar geen oplossing voor hadden.

Uitgehard PU-schuim verwijderen van gelakte ondergronden

Wilt u pur verwijderen van gelakte ondergronden? Geen probleem! Daarvoor ontwikkelde Chemifor speciaal Uitgeharde PU-Verwijderaar – Pasta.

Deze pasta is geschikt om uitgehard PU-schuim te verwijderen van gladde of gelakte onderdelen, zoals (gepoedercoate) aluminium en kunststof raamprofielen maar het is dan weer niet bruikbaar op keramische materialen, steen en corrosieve metalen als koper, zink en messing.

Hoe u het gebruikt? Het enige wat u moet doen, is de pasta op het oppervlak smeren, het laten intrekken en het PU-schuim verwijderen. Deze purreiniger laat geen schade achter en uw profielen zijn snel weer schoon. Zeg nu zelf: makkelijker kan toch niet?

PU-schuim verwijderen doet u met Chemifor

U ziet het: PU-schuim verwijderen, dat doet u best met één van de zelfontwikkelde producten van Chemifor.
Wilt u snel pur verwijderen, wilt u extra advies of wilt u dat wij dit voor u komen oplossen?
Neem dan contact op met Chemifor, uw ervaren reinigingsspecialist!