PU SCHUIM VERWIJDEREN

 

Vlekken van purschuim zijn niet ongewoon bij het uitvoeren van isolatiewerken. U heeft de vloer niet goed afgeplakt? Of wanneer de kieren rond het raam snel opgespoten moesten worden met pu? Of u heeft gewoon tijdens het reinigen van uw purpistool gemorst?

Gelukkig heeft Chemifor voor sommige situaties een reiniger om PU-schuim te verwijderen.

En dan gebeurt het… PU gemorst

Grijp vooral niet naar pistoolreiniger, want dat kan de ondergrond beschadigen (zeker gladde oppervlakken zoals raamprofielen).
Zoek het passende product in ons assortiment:

 

1. Verse PU gemorst:  Chemifor Pu Verwijderaar Safe

2. Uitgeharde PU op gladde oppervlakken: Chemifor Uitgeharde PU Verwijderaar Pasta

3. Uitgeharde PU op poreuze oppervlakken: Chemifor Uitgeharde PU Verwijderaar Vloeibaar

 

Hieronder vindt u alle informatie over onze producten om PU te verwijderen.

1. Vers PU-schuim verwijderen

O nee, u heeft net purschuim gemorst op uw raamprofiel of vloer. Dan doet u er goed aan om zo snel mogelijk het PU-schuim te verwijderen. Maar hoe?

Soms wordt aangeraden om vers gespoten PU-schuim te verwijderen met een pistoolreiniger, maar dit bevat aceton dat de lak weg vreet. Doe dit dus NOOIT. Daarom heeft Chemifor PU-Verwijderaar Safe ontwikkeld. Ideaal om vers PU-schuim te verwijderen van gelakte panelen, raamkozijnen, hout, glas, steen, lichte metalen en legeringen.

Onze purreiniger bevat geen gechloreerde koolwaterstoffen en is dus veilig voor materiaal én mens. U kunt met een gerust hart de (werf)deur achter u dicht trekken.

2. Uitgehard PU-schuim verwijderen van gelakte ondergronden

Wilt u PUR verwijderen van gelakte ondergronden? Daarvoor ontwikkelde Chemifor speciaal Uitgeharde PU-Verwijderaar – Pasta.

Deze pasta is geschikt om uitgehard PU-schuim te verwijderen van gladde of gelakte onderdelen, zoals (gepoedercoate) aluminium en kunststof raamprofielen. Opgelet, het is dan weer niet bruikbaar op keramische materialen, steen en corrosieve metalen als koper, zink en messing.

Hoe u het gebruikt? Het enige wat u moet doen, is de pasta op het oppervlak smeren, het laten intrekken en het PU-schuim verwijderen. Deze purreiniger laat geen schade achter en uw profielen zijn snel weer schoon. Zeg nu zelf: makkelijker kan toch niet?

3. Uitgehard PU-schuim verwijderen van niet-gelakte ondergronden

Heeft u PU gemorst op poreuze ondergronden en is deze al uitgehard? Dan kunt u beter Uitgeharde PU-Verwijderaar – Vloeibaar van Chemifor gebruiken, dat ideaal is voor oplosmiddelbestendige ondergronden zoals baksteen, natuursteen, beton, zichtbeton en polierbeton. Wist u trouwens dat deze purreiniger ook kan gebruikt worden wanneer de uitlaat van uw auto door vandalen is volgespoten met purschuim? Handig! Hoe dit product werkt? Wanneer u de vloeistof aanbrengt, wordt het PU-schuim gekristalliseerd zodat het week wordt en niet meer kan uitharden. Zo kunt u snel het PU-schuim verwijderen. Bonus: met dit vloeibare product kunt u zelfs verf, coatings, koolaanslag en inkt verwijderen. Voor gelakte ondergronden is het dan weer niet geschikt! Maar Chemifor zou Chemifor niet zijn als we ook daar geen oplossing voor hadden.

PU-schuim verwijderen doet u met Chemifor

U ziet het: PU-schuim verwijderen, dat doet u best met één van de zelfontwikkelde producten van Chemifor.

Ga niet zelf aan de slag met producten waarvan u denkt dat ze zouden kunnen helpen om de PU te verwijderen. Lees zeker volgend artikel hierover: Hoe verwijder ik PU zonder schade!

Wilt u snel pur verwijderen, wilt u extra advies of wilt u dat wij dit voor u komen oplossen?
Neem dan contact op met Chemifor, uw ervaren reinigingsspecialist!