RAAMPROFIELEN REINIGEN EN ONDERHOUDEN


Grote raampartijen hebben een positieve invloed op de uitstraling van uw woning. Daarom is het heel belangrijk om ramen, deuren, garagepoorten en eventueel gevelbekleding goed te onderhouden, te reinigen en te verzorgen voor een langere levensduur.

Wij hebben verschillende producten om deze te onderhouden maar ook om specifieke vervuilingen te verwijderen. Zelfs bij doffe ramen hebben we een product om het kleur op te frissen.

Ramen, deuren en garagepoorten zijn een grote kost bij nieuwbouw en verbouwingen. Deze vervangen, daar droomt niemand van. Daarom is het heel belangrijk om ze goed te onderhouden. Ook wanneer ze om een of andere reden beschadigd of besmeurd zijn.

Chemifor heeft een heel gamma aan producten die vervuilingen op ramen, deuren en garagepoorten doet verdwijnen, verweerde ramen, deuren en garagepoorten in hun originele staat herstelt en die perfect zijn voor het onderhoud.

Ramen, deuren en garagepoorten zijn heel gemakkelijk te onderhouden en krijgt u zelfs in de originele staat wanneer u hiervoor de juiste producten gebruikt. Veel mensen gaan met een schuurspons te werk of gebruiken heel agressieve producten en dat is net wat ze niet mogen doen.

Ga op zoek naar UW PASSENDE OPLOSSING!

Vervuilingen op profielen en glas

Ramen poetsen is iets wat de meesten onder ons zo lang mogelijk uitstellen. Stof en opgedroogde regendruppels mag u gerust wat laten zitten, maar andere vlekken verwijdert u best zo snel mogelijk. Denk maar aan kalk, teer, lijmresten, PU of silicone.

Gelukkig heeft Chemifor voor elke vervuiling een oplossing!

Geen bijtende producten, maar producten die de vervuiling losweken en die u meestal met een eenvoudige microvezeldoek nadien verwijdert. In onze webshop vindt u heel ons gamma aan producten.

U kan zelfs gebruik maken van onze oplossingenkaart, daar vindt u het juiste product voor uw vervuiling.

Uitgeharde PU/PUR Schuim – Verse PU/PUR Schuim

Chemifor gaat een stapje verder dan enkel een glasreiniger te verkopen. Omdat we uitblikken in alle mogelijke schoonmaakdiensten, hebben we niet alleen een jarenlange expertise opgebouwd in het schoonmaken van ramen.  Voor elke reinigingsprobleem hebben we wel een product die u hiermee kan helpen om dit te reinigen.

Eén van de meest voorkomende vervuilingen bij ramen zijn de vlekken achtergelaten door pu. Soms gebeurt het dat er pu op de raamprofielen achterblijft. Met een pistoolreiniger gaat dit helaas niet weg en ontstaat er blijvende schade. Daarom hebben wij Chemifor Uitgeharde Pu Verwijder Pasta die ervoor zorgt dat de achtergebleven resten verdwijnen, zelfs van gepoedercoat aluminium.

Moet u nog starten met het plaatsen van ramen en/of deuren? Zorg dan dat u voorbereid bent wanneer puschuim op uw profielen terecht komt. Met onze Chemifor Pu Verwijderaar Safe verwijdert u probleemloos vers pu schuim.

Kalkvlekken

Heeft u last van kalk op uw profielen of gevelbekleding? Probeer dan Chemifor Kalkverwijderaar SP.

Is uw glas vervuilt door kalk of andere vervuilingen die u niet kan verwijderen met enkel uw ramen te soppen. Probeer dan onze Chemifor Glas Polish, deze fijne pasta zorgt ervoor dat dit wordt gereinigd zonder krassen na te laten. Deze pasta kunt u zelfs gebruiken om uw inox deurklink of zelfs uw aanrecht terug te laten blinken. Handig toch, zo’n veelzijdig product?

Wij hebben een gans gamma producten speciaal ontworpen voor Ramen en Deuren, met deze professionele reinigingsproducten kunt u hardnekkige vlekken verwijderen.

Olie- en vetvlekken => Chemifor Olie- en Vet Verwijderaar
Lijmresten => Chemifor Sticker, Lijm en Hars Verwijderaar
Asfalt en Teer => Teer Verwijderaar
Silicone resten => Silicone Verwijderaar

Cementvlekken en cementsluier op raamprofielen

Vaak krijgen we de vraag of we ook een product in ons gamma hebben om dit te verwijderen van aluminium of kunststof raamprofielen.

Ja. Dat hebben we. Maar helaas kunnen we dit product niet verkopen. Dit product maakt bij een verkeerd gebruik, schade aan de lak en dat is nu net iets dat we niet willen. Daarom vraagt dit product een professionele aanpak.

Neem contact met ons op via info@chemifor.be en stuur enkele foto’s mee, zodat we u kunnen helpen om de cementsluier of -vlekken van uw raamprofielen te verwijderen.

Vensterbanken en deurklinken komen ook aan bod

Voor alles rondom uw ramen en deuren hebben we een oplossing.

– De inox klinken van ramen en deuren laat u opnieuw blinken met de Chemifor Inox Reinigingspasta. Deze pasta dringt tot in de poriën van het metaal, maakt de klink terug glad en blinkend.

– Uw vensterbank kunt u terug laten heropleven met onze Chemifor Vensterbank Opfrisser.

Zo zal uw huis terug stralen!

Doffe kleur en verweerde ramen en deuren

Aluminium ramen en ramen uit kunststof of PVC verliezen hun kleur en glans door de tand des tijds. UV-stralen doen hun werk en wanneer u de raamprofielen niet regelmatig onderhoudt verbleekt de kleur ook.

Is de kleur van uw ramen helemaal verkleurd, dan kunnen we er ook voor zorgen dat uw kleur (tijdelijk) terug wordt gehaald. Met behulp van de Chemifor Opfrisser en de Chemifor Opfrisser Extra, kunt u uw raamprofiel terug laten stralen. Dit product kunt u aankopen voor zowel aluminium als kunststof raamprofielen.

Chemifor geeft uw ramen, deuren en garagepoorten een tweede leven! We hebben producten die preventief werken op nieuwe oppervlakten. Maar we hebben ook producten die de verweerde ondergronden permanent in het nieuw zetten.

Aluminium ramen, deuren en garagepoorten

U heeft de keuze uit 3 mogelijkheden om uw aluminium te behandelen. Met de juiste producten krijgt u ramen, deuren, garagepoorten en gevelbekleding  uit aluminium terug naar hun oorspronkelijk kleur en glans.

Chemifor Aluminium Opfrisser brengt de glans en de kleur van de aluminium profielen tijdelijk terug en biedt bescherming tegen invloeden van buitenaf. Het product is heel eenvoudig in gebruik. Met een microvezeldoek het product aanbrengen en de kleur en de glans komt terug.

Chemifor Aluminium Opfrisser Extra is een coating die zorgt voor een duurzame transparante hoogglans op uw aluminium profielen. Het product vult de onzichtbare minuscule poriën in het lakoppervlak en maakt ze bovenop ook nog krasbestendig. Gebruik dit in combinatie met een dieptereiniger en een ontvetter en u geniet nog langer van een nieuw uitziend oppervlak.

Herlakken is enkel nodig wanneer de ondergrond te ver verweerd is of wanneer u een nieuwe kleur wenst op uw ramen. U kiest de kleur. Zelfs structuurlak is mogelijk. Wilt u een gans nieuwe kleur? Geen enkel probleem. Wij hebben hiervoor goede partners die dit voor u kunnen uitvoeren.

 

Kunststof ramen, deuren en garagepoorten

Ook hier heeft u keuze uit 3 mogelijkheden om uw kunststof te behandelen. Alles uit PVC verliezen na verloop van tijd ook hun kleur. Chemifor heeft een tijdelijke of een langdurige oplossing om uw kunststof ondergronden in zijn oorspronkelijke kleur te zetten.

Chemifor Kunststof Opfrisser brengt tijdelijk de glans terug en zelfs uw tuinmeubelen, bumper of bloempotten kunt u hiermee behandelen. De componenten dringen diep in de ondergrond en zorgen buiten het herstellen van de glans voor een tijdelijke beschermlaag.

Chemifor Kunststof Opfrisser Extra dringt nog dieper in het oppervlak zodat de bescherming bijna permanent kan genoemd worden. De behandeling heeft ook een waterafstotend effect en maakt de ondergrond krasbestendig. Met de combinatie van bijhorende producten, krijgt u een heel mooie uitstraling van uw ramen en deuren.

Herfolieren of met andere woorden uw raam terug met een nieuwe folie bekleden is ook een oplossing. Er wordt ter plekke een nieuwe folie aangebracht over de bestaande ondergrond in de kleur die u wenst. Een ideale oplossing voor ramen, deuren en poorten die te ver verweerd zijn. Ook indien u eigenlijk gewoon een nieuwe kleur wilt. Ze zien er na de behandeling splinternieuw uit.

Onderhouden van ramen, deuren, garagepoorten en gevelbekleding

De mooie uitstraling van een woning is snel gebaseerd op de netheid van uw ramen. Hoe beter u uw ramen, deuren en garagepoorten onderhoudt, hoe langer ze hun originele kleur behouden.

Daarom is het aangewezen om het onderhoud van uw ramen, deuren en garagepoorten uit te voeren met Chemifor Onderhoudspakket. U krijgt hiervoor een hoog geconcentreerde shampoo, Chemifor CW Clean, speciaal ontwikkeld voor ramen, deuren en garagepoorten. Het droogt streeploos op en laat een langdurige glas na. Uw ramen nemen niet meer zo snel vuil op en water loopt er nadien als parels af. Het product is PH-neutraal, dus goed voor de huid en de ondergrond. Het is heel economisch in gebruik.

U merkt het op, voor alle problemen hebben wij wel ergens een product.

Kijk maar eens op onze Oplossingenkaart!

Maar vindt u toch niet wat u zoekt, u wilt meer uitleg of uw probleem is toch complexer.

Geen probleem, neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.