Gevel uit crepi reinigen

Op iedere gevel stapelt vuil zich op en helaas is de vervuiling op een gevel die bezet is met crepi veel sneller zichtbaar. Een groene aanslag en zwarte strepen ontsieren uw gevel! Dit is echt zonde, vooral omdat u dit zelf kan oplossen. Wij helpen u graag verder met de juiste producten.

Om de zoveel tijd nemen we onze ramen onder handen, maar de gevel die laten we aan zijn lot over terwijl die heel veel te verduren heeft. De vervuiling stapelt zich op en groene vlekken en zwarte strepen komen tevoorschijn. Gelukkig kunnen we u hiermee verder helpen.

We raden daarom aan om eerst uw gevel te behandelen met Chemifor Ontmosser en Groenverwijderaar om een optimaal resultaat te bekomen. Dit product verwijdert de algen en bacteriën op uw gevel. U brengt dit product aangelengd aan op uw droge gevel met behulp van een drukspuit. Eventueel kunt u dit even inborstelen en na minimaal 15 minuten eventueel afspoelen met water maar dit is geen must. Wacht na het gebruik van Chemifor Ontmosser en Groenverwijderaar minimum 1 dag om uw crepi te reinigen.

Om de vervuilingen te verwijderen zoals de zwarte strepen/vlekken, dan kunt u hiervoor Chemifor Crepi Reiniger gebruiken. Dit product kunt u gebruiken op zowel cementgebonden crepi als op synthetische crepi en zal alle vervuilingen van uw crepi verwijderen. Ook dit product wordt aangelengd aangebracht maar nu op een vochtige gevel. Terug even laten inwerken, om daarna te schrobben en aansluitend afspuiten met veel water via een tuinslang of gieter.

Wanneer u langer genot wil hebben van het resultaat, dan kunt u nog uw gevel hydrofoberen met Chemifor Gevel Impregneer W. Dit product zorgt voor een waterafstotende gevel waardoor ook vuil minder snel wordt vastgehouden op uw crepi.

Als u zelf aan de slag gaat dan moet u dus altijd rekening houden met volgende punten.

  • Werk nooit met een hogedrukreiniger. U loopt het risico voor beschadigingen
  • Gebruik nooit warm water
  • Maak gebruik van leidingwater en geen regenwater. Door het regenwater gaat u terug algen en bacteriën op uw muur spuiten
  • Kijk ook uit met het gebruik van azijn en bleekwater. Crepi is een kalkproduct en dit gaat niet goed samen met zuren. Daarbij is bleekwater niet erg milieuvriendelijk én het doodt geen bacteriën, het verplaatst ze enkel.
  • Reinig niet bij crepi in slechte conditie. U zou extra schade aanbrengen.

Uw crepi reinigen kunt u dus helemaal zelf reinigen. Kreeg u schrik van bovenstaand stappenplan en denkt u dat de reiniging voor u te groot is, dan kunt u ons altijd contacteren om een kwalitatief resultaat te bekomen. Door onze nodige kennis en ervaring kunnen we deze klus tot een goed einde brengen. U krijgt vooraf altijd een offerte op maat.