GEVELS REINIGEN

Elke gevel of die nu bestaat uit baksteen, beton of crepi kan vervuild raken door aanslag van mos, atmosferische of verkeersvervuiling of zelfs door vandalisme. Een nette en schone muur is nu net de uitstraling van uw woning of gebouw. En het reinigen doet u niet uitsluitend voor het aanzicht van uw huis maar ook voor het behoud ervan. Om de zoveel tijd nemen we de tijd om onze ramen van onze woning te wassen maar een muur die heel veel te verduren heeft, laten we aan zijn lot over tot het uitzicht helemaal niet meer proper is. Daarnaast ziet het niet uit maar een vuile muur houdt ook namelijk vocht vast en das niet zo positief voor uw woning. Gelukkig hebben wij voor alle vervuilingen een product waarmee we u kunnen verder helpen.

Baksteen muur reinigen

Bij het bouwen van onze woning kiezen we allemaal voor een mooie baksteen. Ook bij een aankoop is de uitstraling van een gebouw een heel doorslaggevende factor. Maar een baksteen is een natuurproduct en heeft veel te verduren. Plots ziet de gevel er vuil en donker uit. Als u niet gaat reinigen dan kunt u blijvende schade toebrengen aan uw gevelsteen en voegwerk.

De manier om een muur uit baksteen te reinigen hangt maar van één ding af en dat is van het soort baksteen. Ons product Chemifor Gevelreiniger kunt u op iedere gevel aanbrengen. Het weekt de oppervlakkige vervuiling los. U brengt dit verdund aan met behulp van een borstel of drukpomp en laat dit enige tijd inwerken. Daarna kunt u het product verwijderen met behulp van water.

Maar de manier waarop u dit product verwijdert is afhankelijk van het soort baksteen. Heeft u poreuze steen, dan is het afgeraden om met een hoge druk reiniger aan de slag te gaan. Bij een zwarte steen is het gevaarlijk om de toplaag te beschadigen. Wilt u zeker zijn van de werkwijze? Stuur ons een foto van de gevel met wat uitleg en wij helpen u graag verder.

Wilt u deze klus uit handen geven? Wij kunnen uw muur schoon maken met behulp van stoomreiniging. Dit is 100% ecologisch en dit brengt geen schade toe aan de ondergrond. Neem contact met ons op om alle stappen te doorlopen zodat u kan genieten van een schitterende gevel en uw woning terug een uitstraling heeft wat het verdiend!

Crepi reinigen

Helaas is de vervuiling op een gevel bezet met crepi veel sneller zichtbaar en moet deze gevel anders worden gereinigd dan pakweg een stenen muur. Deze reiniging kunt u gelukkig zelf aanpakken. Wilt u hiervan meer weten? Kijk dan snel op de pagina “Gevel uit crepi reinigen“, waar we uitvoerig bespreken.

Geverfde muur schoonmaken

Eén van de vele vragen dat we ontvangen is: “Hoe kan ik een geverfde muur schoonmaken?”

Een groot voordeel van een geverfde muur is dat deze minder snel vuil wordt. Door de verflaag op de muur, kan vervuilingen zich niet goed vasthechten aan de gladde ondergrond. Glanzende verfsoorten zijn een stuk makkelijker te reinigen maar zowat elke goed geverfde muur kan met een tuinslang en een zachte borstel schoongemaakt worden.

Let wel op vochtplekken op de muur waarbij de verf is afgeschilferd. Dit is geen zo’n goed nieuws. Wanneer dit is gebeurt, dan heeft u schade aan uw muur door vochtproblemen die zo snel mogelijk moet opgelost worden. De verflaag heeft ervoor gezorgd dat de muur niet meer kon ademen.

Betonnen muur reinigen

Het reinigen van een muur uit beton is een heel delicaat werk en is eigenlijk niet aangeraden om dit zelf uit te voeren. Op pagina “Betongevels reinigen” vindt u hierover meer uitleg. Aarzel niet om contact met ons op te nemen om uw probleem voor te leggen.

 

Vandalisme? Graffiti? Verf?

Ook voor deze vervuilingen hebben wij een oplossing. Ons product Chemifor Stripper DG zorgt ervoor dat de verf op de meeste ondergronden verwijderd kan worden. Op de pagina “Verf verwijderen” kunt u hier meer informatie vinden.

 

Toch nog een andere vervuiling?

Heeft u toch ergens nog vragen? Neem contact met ons op. Voor u is het een probleem, voor ons een uitdaging.