GEVELS REINIGEN


Elke gevel, ongeacht het materiaal (baksteen, beton of crepi), kan vervuild raken. De meest voorkomende oorzaken van gevelvervuiling zijn: mos, atmosferische of verkeersvervuiling en vandalisme.

Een schone muur is het eerste wat uw bezoekers zien. De staat van uw gevel bepaalt grotendeels de uitstraling van uw woning of gebouw.  Bovendien laat u uw gevels niet enkel reinigen voor het “aanzicht”, maar ook voor het behoud ervan! We maken regelmatig tijd vrij om onze ramen te reinigen, maar de muren worden helaas vaak vergeten. Toch krijgen onze muren het hard te verduren.  Het ziet er niet fris uit, maar erger nog, een vuile muur houdt ook vocht vast! Onderschat de gevolgen niet.

Gelukkig hebben wij voor elke vervuiling en elk materiaal, een geschikt product.

Een BAKSTEEN muur reinigen

Een mooie baksteen, we vinden het een belangrijke keuze wanneer we een nieuwe woning laten bouwen. Ook bij de aankoop van een bestaande woning, is de uitstraling een doorslaggevende factor. En toch… het reinigen van onze gevel krijgt helaas weinig aandacht.
Bakstenen zijn natuurproducten en ze krijgen veel te verduren. Plots ziet uw gevel er donkerder of zelfs vuil uit. Wanneer u deze niet gaat/laat reinigen, kunnen uw gevelstenen en voegwerken blijvende schade oplopen.

Er is niet 1 manier om bakstenen te reinigen, bovendien bestaan er verschillende soorten bakstenen. Ons product Chemifor Gevelreiniger kunt u op elke gevel aanbrengen. Onze kwalitatieve reiniger weekt de oppervlakkige vervuiling los, zonder de ondergrond te beschadigen.

Zo eenvoudig:

  1. U verdunt het product.
  2. U brengt deze aan met behulp van een drukpomp.
  3. U laat dit enige tijd inwerken.
  4. U schrobt de baksteen proper.
  5. U verwijdert de resten met water.

 

Bij het verwijderen van de resten met water, dient u rekening te houden met de soort steen. Poreuze stenen kunt u beter niet afspoelen met een hoge druk reiniger. Zwarte stenen zijn gevoeliger aan de toplaag, die wil u niet beschadigen. Twijfel? Stuur ons een foto van uw gevel, eventueel voorzien van een woordje uitleg en wij helpen u graag verder!

Wilt u deze klus uit handen geven? Laat u ontzorgen. Wij beschikken over professionele apparatuur, zoals een stoomreiniging. Niet enkel 100% ecologisch,  deze beschadigd de ondergrond niet.

Contacteer ons en we doorlopen samen de mogelijkheden zodat u kan genieten van een aantrekkelijke gevel en uw woning opnieuw zijn verdiende uitstraling heeft.

CREPI reinigen

Een crepi gevel is prachtig, maar helaas is vervuiling op crepi ontzettend snel zichtbaar. Ook moeten deze gevels anders worden gereinigd dan bijvoorbeeld een stenen muur. Geen onmogelijke klus. Klik door naar de pagina “Gevel uit crepi reinigen” voor meer details.

Een GEVERFDE muur schoonmaken

Hoe kan ik een geverfde muur schoonmaken?

Het is voor ons een veelvoorkomende vraag… Een geverfde muur lijkt minder gevoelig voor vervuiling. Door de verflaag op de muur, kan vervuilingen zich minder goed vasthechten. Bovendien zijn glanzende verfsoorten een stuk eenvoudiger te reinigen. Een tuinslang en een zachte borstel volstaan meestal voor de opdracht.

Let wel op!
Een verflaag op uw muur kan het ademen van uw stenen belemmeren… We krijgen regelmatig te kampen met (verborgen) vochtproblemen. Een duidelijk signaal dat op vochtproblemen wijst is bijvoorbeeld het afschilferen van de verf. Een vochtprobleem is geen goed nieuws. Schade aan uw muur door vochtproblemen moet u zo snel mogelijk aanpakken.  Contacteer ons bij enige twijfel.

Een BETONNEN muur reinigen

Het reinigen van een betonmuur is delicaat en vraagt eerder om een professionele aanpak. Op de pagina “Betongevels reinigen” verzamelden wij hierover meer uitleg.
Aarzel ook niet om contact met ons op te nemen bij problemen, wij helpen u graag verder om uw betonnen muur opnieuw een mooie uitstraling te geven.

 

ANDERE BOOSDOENERS:

Graffiti of verf door vandalisme

Ook voor deze ongewenste aanslag op uw gevel, vandalisme, hebben wij een oplossing. Onze Chemifor Stripper DG kan hardnekkige verf en graffiti van de meeste ondergronden verwijderen. Op de pagina “Verf verwijderen” verzamelden we meer details.

 

Roetschade door brand

Om schade van een heel grote brand te herstellen, daar kunnen we u helaas niet mee helpen. Toch gebeuren er soms kleine brandjes die roetschade achterlaten op een gevel en die kunt u soms wel zelf aanpakken. Voor deze schade hebben wij ons product Chemifor Roetverwijderaar. Op pagina “Roet verwijderen” leest u meer informatie over dit onderwerp

Niet gevonden wat u zocht?

Heeft u last van andere vervuilingen of twijfel? Neem contact met ons op. Uw gevelproblemen, zijn onze uitdagingen!