BETONGEVELS REINIGEN


Er verschijnen steeds meer betongevels in het straatbeeld. Vroeger zag men betongevels enkel in de industrie. De dag van vandaag verschijnt dit ook bij de opbouw van appartementen en gebouwen. Het is van groot belang dat de uitstraling van het gebouw met de tijd bewaard blijft. Wij kunnen hiervoor zorgen.

Soorten betongevels.

Er zijn verschillende soorten en uitvoeringen van betongevels.

  1. Architectonisch beton is een beton die heel vaak gebruikt wordt voor de opbouw van kantoren, gebouwen en woningen. Dit beton geeft een strakke uitstraling geeft aan het gebouw. We kunnen dit architectonisch of zichtbeton nog verder onderverdelen in verschillende soorten zoals glad beton, licht gezuurd, gepolijst beton of beton met plankenstructuur.
  2. Silex beton is een ruwere soort beton en is heel herkenbaar aan de kleine steentjes die hierin in verwerkt zijn.
  3. Industrieel beton is er nog één. Hiermee worden hoofdzakelijk grote hallen, of bedrijfspanden/fabrieken mee opgebouwd.

Hoe wordt een betongevel gereinigd?

Het reinigen van beton is specialistenwerk en vraagt eigenlijk om handenarbeid en veel geduld en liefde voor de reiniging.

Werken met een hogedruk op een betonwand is uit den boze. Wanneer beton wordt gestort bevat dit lucht. Dat merkt u aan luchtblaasjes op het oppervlak. Dat wil dus zeggen dat er ook “onder de huid” lucht aanwezig is. Wanneer u met een hogedrukreiniger in zo’n luchtblaasje blaast, is de kans groot dat u de betonwand beschadigd. Zo is er ook kans dat er grotere stukken kunnen afspringen.

Neem geen enkel risico en laat deze reinigingswerken aan een specialist over.

Wat doet Chemifor?

Wij worden heel regelmatig gecontacteerd om architectonisch beton te reinigen. Een gevel of een balkon? Geen enkel probleem.

Ook vervuilingen van silex of industrieel beton verwijderen behoort tot onze diensten.

Wij pakken elk type vervuiling aan, zoals roest, roestwater, mos, cement of kalk verwijderen.

 

=> Met Chemifor Calway SP of Chemifor Acid 203 verlossen wij elk oppervlak van roest en kalk. Let wel op: beide roestverwijderaars zijn uitsluitend beschikbaar voor professioneel gebruik. Afhankelijk van de ondergrond kijken we welk product toepasbaar is.

=> De Chemifor Ontmosser en Groenverwijderaar zal onze gevel verlossen van alle groenaanslag.

=> Cement en cementsluier worden verwijderd door behulp van ons product Chemifor Calway SP of Chemifor Cemtex CVW. Dit is afhankelijk over welk soort beton dit gaat.

=> Is er olie(vlekken) of vet(vlekken) op uw beton terecht gekomen, dan schakelen we Chemifor OVR SP2 in of gaan we aan de slag met Chemifor Oil Spill 3.

=> Asfalt, teer of bitume op uw gevel? Dan kunnen we dit verwijderen met behulp van onze Chemifor Asfalt en Teer Verwijderaar.

=> Roetaanslag op uw muur? Dan gebruiken we onze Chemifor Roetverwijderaar om dit op te lossen.

=> Wilt u uw betongevel beschermen? Door deze te behandelen met Chemifor Gevel Impregneer W zorgen we ervoor dat de gevel beschermd is tegen vervuiling.

U merkt dat het reinigen van beton geen alledaags werkje is maar professioneel werk om geen schade te veroorzaken

Wij voorzien onze klanten uitgebreid van advies. Ervaring heeft ons geleerd dat dit leidt tot een efficiëntere aanpak en zo een hogere tevredenheid van onze klanten. Vooraf ontvangt u altijd een offerte op maat. Voor elke gevel schoonmaak hebben wij de nodige materialen, uitrusting, producten en expertise om de klus te klaren.

Neem contact met ons op en wij steken de handen uit de mouwen om dit tot een goed einde te verwezenlijken.