Betongevels reinigen

U ziet steeds vaker de betongevels verschijnen in het straatbeeld. Wat vroeger enkel was voor de industrie, wordt nu ook meer en meer gebruikt voor appartementen en gebouwen. En dan is het van groots belang dat de uitstraling van het gebouw overeind blijft. Wij kunnen hiervoor zorgen.

Soorten betongevels.

Betongevels zijn onder te verdelen in verschillende soorten en uitvoeringen.

  1. Architectonisch beton: Dit beton wordt heel vaak gebruikt voor kantoren, gebouwen en woningen doordat dit een strakke uitstraling geeft aan het gebouw. We kunnen dit architectonisch of zichtbeton nog verder onderverdelen in verschillende soorten zoals glad beton, licht gezuurd, gepolijst beton of beton met plankenstructuur.
  2. Silex beton is een ruwere soort beton en is heel herkenbaar aan de kleine steentjes die hierin in verwerkt zijn.
  3. Nog een andere soort beton is industrieel beton. Hiermee worden hoofdzakelijk grote hallen, of fabrieken mee opgebouwd.

Hoe wordt een betongevel gereinigd?

Het reinigen van beton is specialistenwerk en eigenlijk handenarbeid die met heel veel geduld, liefde en verstand uitgevoerd moet worden.

Werken met een hogedruk op een betonwand is echt uit den boze. Wanneer beton wordt gestort bevat dit lucht en merkt u op het oppervlak luchtblaasjes. Dat wil dus zeggen dat er ook onder de huid lucht aanwezig is. Wanneer u met een hogedrukreiniger in zo’n luchtblaasje blaast, is de kans groot dat u de betonwand beschadigd doordat er kans is op dat er grotere stukken kunnen afspringen.

Door de vele risico’s die het met zich meebrengt is het aangeraden om dit over te laten aan specialisten en gelukkig kunnen wij ons zo noemen.

Hoe gaan we te werk?

Wij worden heel vaak aangesproken om architectonisch beton te reinigen. Is dit nu een gevel of een balkon? Geen enkel probleem.

Toch kunnen we ook vervuilingen van silex of industrieel beton verwijderen. Is het roest, roestwater, mos, cement of kalk? Wij kunnen elke vervuiling aanpakken.

Ook na het reinigen zijn we in staat om de betongevels te beschermen. Door deze te beschermen met Chemifor Gevel Impregneer W zorgen we ervoor dat de gevel beschermd is voor vuil.

Wij voorzien onze klanten uitgebreid van advies. De ervaring heeft ons geleerd dat dit leidt tot een efficiëntere aanpak en een tevredenheid van onze klanten. Vooraf ontvangt u altijd een offerte op maat. Voor elke gevelschoonmaak hebben wij de nodige materialen, uitrusting, producten en expertise om de klus te klaren.

Neem contact met ons op en wij steken de handen uit de mouwen om dit tot een goed einde te verwezenlijken.