ROET VERWIJDEREN


Roetaanslag op een gevel is helaas geen zicht. Daarbij is de herinnering van een brand niet fijn waardoor de vervuilingen snel weggehaald moeten worden. 

Chemifor kan u hierbij helpen met onze producten!

Waarom roet verwijderen?

Om schade van een heel grote brand te herstellen, daar kunnen we u helaas niet mee helpen. Toch gebeuren er soms kleine brandjes die roetschade achterlaten op een gevel. Het ziet er niet uit en daarbij is de aanwezigheid van roet niet bevorderlijk voor uw gezondheid. Men zegt soms dat roet de onzichtbare boosdoener is. Daarbij blijft de herinnering aan een akelig moment en willen we dit allemaal zo snel mogelijk oplossen.

Onze producten helpen u hierbij.

U kan zelf aan de slag gaan om de roetaanslag te verwijderen. Om roet te verwijderen hebben wij ons product Chemifor Roetverwijderaar. Dit product bevat biologische bestanddelen die zorgen voor een uitstekende reinigende en ontvettende werking. Het breekt de moleculaire structuur van de vervuiling open en wordt omgezet in bacterieel afbreekbare massa zodat de vervuiling makkelijk wordt opgelost en verwijderd.

Ook bij verbouwingswerken is het belangrijk dat oude roetaanslag van gebruikte schouwen worden verwijderd. Zo komen de donkere vlekken niet tevoorschijn wanneer het stucwerk aan de muur wordt aangebracht.

We hebben nog een ander product, Chemifor Peel Off, om roetaanslag te verwijderen. Dit product is nog niet beschikbaar via de webshop maar is wel leverbaar. Mail ons hiervoor naar info@chemifor.be.

Dit product legt een laag op de baksteen van de muur. Daarna kunt u dit product aftrekken van de gevel samen met de roetaanslag. De Chemifor Peel Off is meestal gebruikt om binnenhuis een gevel uit baksteen proper te zetten, zoals bijvoorbeeld boven een open haard.

Toch raden we aan om eerst gebruik te maken van de Chemifor Roetverwijderaar. Daarna kunt u met de Chemifor Peel Off het roet uit de poriën halen.

 

Roetaanslag op aluminium of kunststof?

Heeft u last van roetaanslag op blank of gelakt aluminium? Dan kunt u hiervoor het product Chemifor Inox Reinigingspasta gebruiken. Dit product is een heel zachte pasta die vervuilingen verwijderd zonder krassen na te laten. Breng wat pasta aan op een microvezeldoek en wrijf met de nerven mee over het aluminium. Wrijf daarna met een zachte microvezeldoek de vervuilingen weg. Herhaal indien nodig.

En zoals de naam het zelf zegt, is dit ook natuurlijk van toepassing wanneer er zich roetaanslag bevindt op inox.

Roetaanslag op kunststof? Dan kunt u hiervoor de Chemifor PowerWipes gebruiken. Deze vochtige doekjes kunnen zonder moeite het roet van kunststof verwijderen. Sluit de pot nadien heel goed af zodat de doekjes vochtig blijven. Deze kunt u ook inzetten om vet, olie, inkt, verf, … te verwijderen. Een product die voor heel veel vervuilingen toepasbaar is.

De beste oplossing?

Beroep doen op de diensten van Chemifor om roetvlekken te verwijderen. Stuur een mailtje naar info@chemifor.be en wij helpen u graag verder. Zo is uw reinigingsprobleem binnen de kortste keren opgelost!