IMPREGNEREN VAN GEVELS


De buitenmuren van een gebouw krijgen veel te verduren. Bij slecht weer staan ze niet alleen in de regen, maar ook opstijgend vocht of overtollig vocht in huis kunnen voor vochtproblemen zorgen. Door uw muren te impregneren, worden ze minder snel vuil en maakt vocht minder kans. Ze zijn zelf scheuroverbruggend. Dus Chemifor kan u helpen met onze producten.

Muren impregneren: wat is dat?

Een muur impregneren is een manier om die muur vuilafstotend en waterdicht te maken. We behandelen uw gevel met ons impregneermiddel, Chemifor Gevel Impregneer W.  Het product trekt diep in de poriën van de stenen. De beschermlaag zorgt ervoor dat de gevel in de toekomst niet zo snel bevuild raakt. Het voorkomt trouwens ook een schimmelmuur of vochtplekken op de muur. En impregneren is een belangrijke, 1e stap, bij vochtbestrijding in een kelder.

Belangrijk: uw muren impregneren, beschermt ze tegen vocht van buitenaf, maar de woning kan nog ademen.

Daarom is muren impregneren slim

Uw muren impregneren biedt uw huis een optimale bescherming tegen alle weersomstandigheden. Maar uw muren impregneren heeft nog andere voordelen.

  • Het impregneermiddel biedt bescherming tegen vochtdoorslag.
  • Het heeft een isolerende werking.
  • Het beschermt de gevel tegen algen, mos en andere vervuilingen. Uw huis ziet er steeds fris en verzorgd uit!
  • Minuscule scheurtjes in de gevel worden opgevuld met het product, hierdoor kan er geen vocht in deze scheurtjes kruipen. Hierdoor verlaagt u de kans op barsten of afschilferen tijdens de koude wintermaanden. (Vocht in scheuren zet namelijk uit bij vriesweer.)

 

Muren impregneren, zo gaan we te werk

Als reinigingsexpert, gebruiken we bij Chemifor onze expertise om de beste producten te ontwikkelen, te produceren én aan te bieden in onze webshop. Ook gebruiken we ze bij onze eigen reinigingsdiensten. Muren impregneren doen wij met ons eigen impregneermiddel Chemifor Gevel Impregneer W.

  1. Reinig vooraf de ondergrond die u wilt behandelen zodat alle vuil is verdwenen.
  2. Plak ramen en deuren af.
  3. Breng daarna ons impregneermiddel aan op de droge, schone ondergrond. Zorg ervoor dat er geen spatten komen op een ondergrond waarvoor het niet bedoelt is. Indien wel: direct afvegen met een vochtige doek.
  4. Reeds na enkele uren is de gevel beschermd, maar het product moet nog 7 dagen inwerken.

Wilt u meer weten over onze Chemifor Gevelimpregneer W, lees dan het artikel “Hoe werkt Gevel Impregneer W?“.

(Laat) uw muren impregneren door Chemifor

Wij geven bij de aankoop van Chemifor Gevelimpregneer W, het gedetailleerd reinigingsproces mee. Liever geen zorgen?

Voor ons is elk project belangrijk, onze experts komen graag bij u langs om u te ontzorgen bij het impregneren van uw gevel.

Nadien kunt u contact opnemen met ons, indien er vragen of opmerkingen zijn.