Hoe werkt Gevel Impregneer W?

Ontdek alle voordelen van impregneren …

De buitenmuren van een gebouw krijgen veel te verduren. Bij slecht weer staan ze niet alleen in de regen. Ook opstijgend vocht of overtollig vocht in huis, kunnen voor vochtproblemen zorgen. Door de muren te impregneren, worden ze minder snel vuil en maakt vocht minder kans. Ze ze zijn zelf scheuroverbruggend.

Muren impregneren: wat is dat?

Een muur uit baksteen, beton, … impregneren is een manier om die muur vuilafstotend, waterdicht en scheuroverbruggend te maken. Onze Chemifor Gevel Impregneer W is een vloeibare watergedragen middel. Dit k, die op baksteen, beton en crepi aangebracht kan worden. Toch is dit niet zomaar een doodgewoon werkje. U moet voorzichtig te werk gaan om schade te vermijden. 

1. Vuilafstotend

Het voordeel is natuurlijk dat het vuil zich niet snel kan hechten op uw gevel. Groen kan zich ook moeilijker vasthechten aan uw gevel, maar het is niet onmogelijk. Wel is het belangrijk dat u weet dat wanneer u uw gevel impregneert dit niet wil zeggen dat u de eerste 5 jaar er niet naar moet omkijken. We  kunnen daar geen garantie op geven. Er is altijd kans dat uw gevel toch vuil wordt, zoals groenaanslag, vooral in bosrijk gebied en langs de noordelijke kant van uw huis.

2. Scheuroverbruggend

Een tweede voordeel is dat Chemifor Gevel Impregneer W scheuroverbruggend werkt. Wanneer er kleine haarscheurtjes in uw crepi of baksteen zitten, dan kan er na een regenbui, water nestelen in die haarscheurtjes. Dit zou er voor kunnen zorgen dat het water, die zich in de scheurtjes bevindt, in de winter of bij koudere nachten, bevriest en dus kan uitzetten. De haarscheurtjes kunnen dus groter worden en kan er crepi of baksteen afbreken. We praten hier wel over minuscule haarscheurtjes en geen scheuren van 3 mm dik.

Wat doet de Chemifor Gevel Impregneer W? Die zal een laag leggen over uw gevel. Dit product zal zich vastzetten in de haarscheurtje waardoor het water niet meer in de haarscheurtjes terecht kan en dus ook geen schade kan aanbrengen aan uw gevel.

 

Een andere oplossing om uw gevel te onderhouden van mos en groenaanslag?

U kan u gevel makkelijk onderhouden door 2 maal per jaar uw gevel in te spuiten met onze Chemifor Ontmosser en Groenverwijderaar. Het voordeel is dat u enkel uw gevel moet inspuiten. Niet schrobben, nawrijven of afspoelen. Dit is de makkelijkste en goedkoopste manier.

TIPS bij het aanbrengen van impregnatie:

  • Ramen, deuren en garagepoorten moeten afgeplakt worden. Na het aanbrengen van de Chemifor Gevel Impregneer W direct alle plakband verwijderen en was uw ramen, deuren en garagepoorten zodat eventuele product direct verwijdert wordt om schade te voorkomen.
  • Impregneermiddel kan bij een verkeerd gebruik schade aanbrengen aan glas, terras en raamprofielen. Ook wanneer dit product opdroogt kan dit schade aanbrengen. We zijn dan ook niet verantwoordelijk voor deze schade.
  • Zorg er voor dat er geen product opdroogt op andere ondergronden dan wat de bedoeling was! Dat kan schade aanbrengen. Hoe kunt u dat heel gemakkelijk oplossen? Doe eventueel alle rolluiken dicht. Maak daarna alle rolluiken, en terras nat met de tuinslang. Nadat u klaar bent met de reiniging, gaat u terug met uw tuinslang over deze ondergronden en spoelt u zo alles weg. Was nadien alles grondig.