OLIE- EN VETVLEKKEN VERWIJDEREN


Hardnekkige vlekken verwijderen is nooit gemakkelijk. Het lijkt een onmogelijke opgave, maar dat is het niet.

Vooral wie af en toe thuis aan z’n auto sleutelt of wie in een omgeving werkt waar brandstof- en olievlekken dagelijkse kost zijn,
weet hoe moeilijk het is om olievlekken te verwijderen.
Gelukkig heeft Chemifor daarvoor diverse producten en accessoires ontwikkeld.

Industriële olievlekken verwijderen

De meest hardnekkige olie- en vetvlekken vindt u terug in de industrie, en dan vooral in de chemie en in de petrochemie. Juist daarom heeft Chemifor Oil Spill 3 ontwikkeld. Waarom OilSpill3? Oil Spill 3 bevat micro-organismen die in de schade kruipen. Zij gebruiken de koolwaterstofstrengen als voedselbron en breken ze volledig af. Resultaat? De vlekken verdwijnen! Doe u liever geen beroep op onze diensten? Geen probleem, u kan onze producten gewoon aanschaffen in de webshop. Binnen de kortste keren maakt u dus korte metten met vlekken of spatten!

Thuis olievlekken verwijderen

Maar ook thuis is zo’n product tegen olie- en vetvlekken handig, bijvoorbeeld als u na het koken plots een olijfolievlek op uw werkblad ziet of wanneer u olievlekken wil verwijderen van uw oprit of stoep. Vooral doe-het-zelvers die graag aan hun auto sleutelen, moeten af en toe olie- en vetvlekken verwijderen. Chemifor OVR SP2 biedt hier de oplossing. Dit vloeibaar reinigingsmiddel zorgt voor de afbraak van synthetische, dierlijke, plantaardige en minerale oliën en vetten, aromaten en andere koolwaterstoffen. Het is het ideale product om vet- en olievlekken te verwijderen van auto’s en vrachtwagens, kunststof, metaal, hout, beton, asfalt, steen of andere poreuze ondergronden zoals polierbeton.

Heeft u eerder een vetverwijderaar nodig voor in de keuken? Dan kunnen we Chemifor OVR SP2 Food aanraden, dat geschikt is voor de voedingsindustrie. Zelfs uw frituurketel krijgt u hiermee proper.

Wilt u uw raamprofielen, rolluiken of garagepoort ontdoen van een vettige laag. Dan kunt u kiezen voor de Chemifor Olie- en Vet Verwijderaar.

Zo ziet u maar: Chemifor heeft voor elk reinigingsprobleem een oplossing!

Gebruiksaanwijzing om olie- en vetvlekken te verwijderen

Wilt u olie- en vetvlekken verwijderen? Meng dan 200 ml Chemifor OVR SP2 (Food) met 1 liter water. Breng de vloeistof op de te reinigen ondergrond aan met behulp van een spons. Laat het product inwerken en spoel het daarna af met water. Is de vlek hierdoor niet weg? Reinig dan de ondergrond nogmaals met Chemifor Oil Spill 3. Maak de ondergrond hiervoor goed nat en breng het product onverdund aan op het te reinigen oppervlak. Verdeel het goed. Laat het even inwerken en stevig borstelen maar. Belangrijk is dat het water niet warmer wordt dan 35°C om de micro-organismen in leven te houden. Houd de plek nat en borstel regelmatig af. Blijf dit herhalen tot de vlekken weg zijn!

Olievlekken verwijderen bij een olielek

Bij transport bestaat de kans altijd dat er een olielek ontstaat. Daarom heeft Chemifor de handige Calamiteitentas voor olielekken samengesteld.

Deze tas bevat alle benodigdheden om het olielek te dichten en olievlekken te verwijderen tot een capaciteit van 40 liter: van olieworsten, oliedoeken en kant en klare  Chemifor OVR SP2 tot een paar handschoenen, een mondmasker en een vuilniszak. Zo kan u bij een olielek in alle veiligheid de gemaakte olievlekken verwijderen en de schade beperken. Is de olievlek niet helemaal weg? Dan helpen wij met plezier om de olievlekken te verwijderen.

Chemifor: krak in olievlekken verwijderen

Wilt u ook oude vlekken verwijderen, maar krijgt u die olievlekken maar niet weg?

Reinigingsdienst Chemifor is uw expert in olievlekken verwijderen. Met onze zelfontwikkelde producten is olievlekken verwijderen een koud kunstje.

Neem dus snel contact met ons op, dan bekijken we hoe we u kunnen helpen.