Betonvloeren (intensief) reinigen

Een betonvloer ziet er na het gieten mooi strak en gaaf uit. Bovendien is een betonvloer sterk genoeg en zal de vloer niet snel slijten. Toch is het nodig om regelmatig uw betonvloer te reinigen om uw vloer in topvorm te houden. Maar soms wordt dit werkje wat achterwege gelaten en ontstaan er vlekken. Dan kunt u een beroep op Chemifor doen om uw vloer aan te pakken.

Gepolierde beton is van oorsprong een industrieel product dat vooral gekozen werd omwille van z’n sterkte. Maar tegenwoordig komen deze betonvloeren in woningen, burelen en winkels steeds vaker voor. Deze esthetische ogende vloer bestaat uit een mengeling van zandcement en granulaten  waarna meestal een kwarts slijtlaag wordt ingepolierd om de hardheid van de vloer te bepalen.

Een gepolierde beton heeft voor zowel voor de industrie als voor de particulier heel veel voordelen:

  • de vloer heeft indien u dit wenst heel weinig naden
  • industrieel karakter
  • eenvoudig te onderhouden
  • bezit een unieke uitstraling

Het zou zonde zijn om deze voordelen te verliezen en daarom is het belangrijk om uw beton op een correcte manier te reinigen en te onderhouden.

Reinigen, onderhouden en behandelen

Het is belangrijk dat u uw vloer blijft onderhouden. Een periodiek onderhoud zorgt ervoor dat de beton schoon blijft maar toch is een dieptereiniging als groot onderhoud heel erg belangrijk. Dit verlengt de levensduur van uw polierbeton en maakt de kans op blijvende vlekken kleiner.

Bij een dieptereiniging gaan we met professionele machines aan de slag. Tijdens deze reiniging gaan we zo diep mogelijk in de poriën om alle vervuilingen te verwijderen.

Nadien kunt u uw vloer beschermen met een impregnatieproduct. Doordat een gepolierde of gevlinderde vloer poreus is, is het belangrijk om vlekken tegen te gaan. Zo kunt u de kans op vlekken verkleinen door de vloer te impregneren. Met ons eigen geproduceerd product kunnen wij uw vloer voor het eerste gebruik of na een reiniging impregneren. Zo neemt de vloer minder snel vuil op en wordt hij makkelijker gereinigd.

Specifieke vlekken of is het enkel kalk?

Maar helaas verschijnen er na tijd vlekken. Dit kan ontstaan door de tijd, slijtage maar ook door gebeurtenissen. De meest voorkomende vlekken zijn vetvlekken, bandensporen, roestwater, vocht, lijm, kalkvlekken, … .

Bandensporen en lijmresten kunt u aanpakken met Chemifor Ecosol RL. Roestwater gaat u te lijf met Chemifor Calway SP en de vetvlekken verdwijnen met Chemifor OVR SP2 en Chemifor Oil Spill 3. Is het te complex? Dan komen we bij u langs!

Zo kan er kalksluier ontstaan op uw betonvloer. Wanneer gewoon water opdroogt dan blijven de kalkresten afkomstig uit het water achter. In de beton zelf zit er ook kalk waardoor ook via deze manier, kalksluier kan ontstaan. Uw beton krijgt een doffe, grijzige laag.

In uw woning kunt u dit eventueel vermijden door uw vloer helemaal droog te maken. Indien er toch wat kalksluier tevoorschijn komt, dan kan u aan de slag  gaan met een schuursponsje.

Grote oppervlakken kunt u niet nagaan met een schuursponsje. Een dieptereiniging kan hier voor een oplossing zorgen. De kalk die op het beton ligt wordt verwijdert. De kalk die zich onder de huid bevindt zal moeilijk aangepakt kunnen worden.

Ga niet zelf aan het werk met agressieve schoonmaakmiddelen of de tip om azijn, chloor of soda te gebruiken. In beton zit kalk en azijn bijvoorbeeld breekt kalk af. Resultaat => ernstige vlekken. Vraag raad aan een specialist vooraleer u uw vloer aanpakt.

Plakband op beton bevestigd?

Dan heeft u helaas een probleem.

Soms is een aannemer zo zuinig voor uw betonvloer dat hij deze afplakt met beschermfolie. Uw betonvloer is tijdens de werken helemaal beschermd van vervuilingen.

Wanneer de plakband wordt verwijdert dan trekt de plakband de poriën van uw beton open met als gevolg lelijke strepen in uw betonvloer.

Helaas kunt u hiervan nooit meer een glad beton maken.

U merkt op dat de reiniging van een betonvloer soms heel complex kan zijn. Wilt u zelf geen risico nemen of krijgt u uw vloer na enkele grondige poetsbeurten niet meer proper? Neem contact met ons op. Afhankelijk van de staat van uw vloer en het probleem gaan wij samen op zoek naar de beste oplossing om uw vloer terug in optimale staat te brengen. Wij zijn gespecialiseerd in het reinigen van alle soorten beton. U krijgt van ons eerlijk advies en de haalbare resultaten.