KALK EN KALKUITBLOEIING VERWIJDEREN

Ook al eens een muur opgemerkt met grote witte kringen of witte strepen op de bakstenen? Het is een heel vervelende aanslag die zo snel mogelijk verwijderd moet worden. Gelukkig is dit wel makkelijk te verwijderen, mits u de juiste producten gebruikt.

Maar wat is kalkuitbloeiing nu precies?
Dit kan 2 oorzaken hebben.

Kalkuibloeiing is een vaak voorkomend probleem bij nieuwbouwwoningen.

Dit kan ontstaan doordat de stenen eerst nat zijn geweest vooraleer ze werden gemetseld. De reactie tussen de kalk uit de mortel en de sulfaten uit de baksteen zorgen voor de witte aanslag. Heel soms lost deze aanslag vanzelf op.

Een andere oorzaak is door slecht geventileerde ruimtes of bij vochtige muren. Het tast de muren aan en deze aanslag moet zo snel mogelijk verwijderd worden.

Zo kan uw muur door een lekkende dakrand of regenpijp (zie foto hiernaast) kalkuitbloeiing vertonen.

Eerst moet het vochtprobleem op zich aangepakt worden, dan pas kunt u de zoutuitbloeiing behandelen.

Hoe verwijderen?

Probeer de muur nooit te reinigen met een hogedruk reiniger. Daarmee gaat u beter niet mee aan de slag. Het zou het soms wel erger maken. Het vele vocht wordt opgenomen door de stenen en bij het drogen wordt er nog meer zout/kalk afgezet.

 

Een eerste juiste stap dat u kunt zetten is de steen met de aanslag borstelen met een zachte borstel zodat de kalk loskomt. Daarna spoelt u de losgekomen kalk weg met water.

Verdwijnt dit het toch niet of komt het altijd terug? Dan kunt u uw muur behandelen met Chemifor ZVW SP2. Dit product is een krachtige en veilig reinigingsproduct die ervoor zorgt dat de kalkuitbloeiing verdwijnt.

Breng dit product met een drukspuit of een kwast aan op een droge ondergrond. Onmiddellijk schrobben met een nylon schrobborstel. Daarna het oppervlak laten uitdrogen. Wanneer u merkt dat nog niet alle kalk is verdwenen, de voorgaande stappen even herhalen.

Toch kunnen we nooit met 100% zekerheid meedelen dat deze niet meer zullen terug komen maar de uitbloeiing zal sowieso minder snel terug komen op de gevel.

Wilt u dit niet zelf uitvoeren?

Ook wij kunnen dit voor u aanpakken. We maken eerst voor u een offerte op zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Na een goedkeuring maken we een afspraak en komen we hiervoor langs. Neem contact met ons op indien u meer informatie hieromtrent wenst.