Gladheidsbestrijding zonder de ondergrond aan te tasten

Uw terrein ijs -en/of sneeuwvrij maken zonder de ondergrond aan te tasten.

De vrieskou kan onverwacht optreden. Het is belangrijk om voorbereid te zijn, zodat uw terreinen toegankelijk blijven, in alle veiligheid. Hou voetpaden, opritten, terrassen en parkeergarages ijsvrij, zonder schade aan te richten aan uw materialen, planten en dieren. 

Efficiënte én veilige gladheidsbestrijding: het kan!

Zonder schadelijk calciumchloride, zoals in strooizout of andere dooikorrels. De Dooikorrels Plus van Chemifor zijn op basis van Ureum en zijn dus niet-corrosief. Ze bevatten geen agressieve zouten of schadelijk calciumchloride (zoals in strooizout of andere ‘dooikorrels’). Dus kijk altijd goed naar de samenstelling van het product.

 

Onderschat de gevolgen van strooizout of dooikorrels met natriumchloride niet:

Tasten betonijzers aan

Onttrekken vocht uit de bodem

Zijn gevaarlijk voor uw trouwe viervoeter

Laten kringen na op de ondergrond

Schadelijk voor gepolierde beton, vloerplaten, natuursteen, parket of vloerbekleding

Kans op lakschade bij voertuigen

Waarom u voorzichtig moet zijn met producten die calciumchloride bevatten?

De bijtende werking beschadigd gepolierde beton, natuursteen, parket of vloerbekleding. Ook wanneer het aan uw voetzolen blijft plakken, zorgt het voor vervelende kringen op de ondergrond. De calciumchloride tast ook betonijzers aan en zorgt wel eens voor lakschade aan voertuigen.

Daarnaast onttrekt zout vocht uit de bodem, wat takken, stammen en planten aantast. Ze zijn hierdoor vatbaarder voor schimmels of andere boomziekten.

Tenslotte blijven dieren niet gespaard. Veelvoudig contact met de producten veroorzaakt pijnlijke kloven. Wanneer ze bovendien de pootjes aflikken of voedsel eten met het zout, kunnen ze ook zoutvergiftiging krijgen.

3 weetjes over Dooikorrels Plus van Chemifor:

1. U kunt ze preventief gebruiken. Strooi ze uit voor de sneeuw/ijzel valt, de korrels treden pas in werking bij contact met water.

2. Ze komen in een handige, afsluitbare emmer van 10 of 25 liter. U kunt ze met de hand uitstrooien of gebruik maken van één van onze strooiwagens.

3. Uw voertuig zit vast in de sneeuw? Leg Dooikorrels Plus onder de wielen en laat de wielen draaien.