VRAAG van een klant: Graffiti op brugpijlers

Naar aanleiding van ons project X bij het Albertkanaal, zou ik graag eens informeren over jullie graffiti verwijderaar, Chemifor Stripper DG.

Wij staan in voor het 30-jarige onderhoud van deze bruggen en hebben recent op enkele plaatsen graffiti vastgesteld. In de bijlage enkele afbeeldingen. Het betreft voornamelijk graffiti op betonnen ondergrond. Op een enkele plaats is dit ook op een staalstructuur aangebracht waar er een verfcoating op de staalstructuur zit.

Is het product geschikt om te gebruiken voor de beide toepassingen? Op het beton lijkt me geen probleem, maar kan dit ook op de stalen ondergrond worden toegepast waar reeds een coating op zit? Of beschadigd dit de beschermende verflaag?

ONS ANTWOORD

Deze graffiti kunt u verwijderen met onze Chemifor Stripper DG. Dit product brengt u onverdund aan met behulp van een blokkwast op de droge ondergrond bezaaid met graffiti. Met de kwast masseert u het product in waardoor de verf begint los te komen. Spoel daarna de ondergrond af met water of hogedrukreiniger (oppassen dat u niet te dicht en de hard spuit op de ondergrond).

Indien niet alles verwijderd is, deze reiniging herhalen wanneer de ondergrond terug droog is.