Roest op wanden van zichtbeton

Sterk vervuilde muren in een waterput

We hebben hardnekkige roest op enkele muren. Zou u dit kunnen oplossen voor ons?

 

Begeleid door enkele foto’s, was dit de vraag van onze klant. Aan de hand van de foto’s hadden we niet verwacht dat het om een hele diepe put ging. En al zeker niet gemerkt dat de roest zo hardnekkig zou zijn. Gelukkig brengen wij altijd eerst een werfbezoek, waarna we een passend voorstel opmaken.

Terug propere betonwanden

 

Dit was geen klus van één dag, maar daar waren we een poosje zoet mee. Onze belangrijkste troef: Chemifor Calway SP. De klant was super tevreden met het resultaat!

De oorzaak?

Het gieten van betonwanden op grote hoogte, wordt meestal in verschillende fasen uitgevoerd. Dit gebeurde ook bij onze klant … . Hierbij werden de wachtijzers tussen de fasen blootgesteld aan regen. De combinatie van water en zuurstof zorgde ervoor dat deze wachtijzers gingen roesten. Het roestwater liep naar beneden, hierdoor werden de onderste wanden overspoelt met roestwater. Het vervuilde water hechtte zich aan de onderste wanden … . Het resultaat: roest op de betonwanden!

Op de foto ziet u duidelijk de verschillende fasen van deze werf. De bovenste lagen hebben geen last van roest, terwijl de onderste lagen ontzettend vervuild zijn.

Details van het project:

  • Ondergrond: beton
  • Probleem: vervuiling door roestwater
  • Behandeling: betonreiniging
  • Product: Chemifor Calway SP
  • Reiniging door: Chemifor