VRAAG van een klant: Teer op stenen terras

Beste,

Wegens een verkeerde actie van een aannemer is er bitumen op terras stenen gelegd ten behoeve van het verhelpen van een waterlekkage naar de ruimte er onder welke absoluut geen waterlekkage was.

Nu zijn wij bezig deze bitumenlagen weg te halen echter blijven resten van teer op de stenen welke verwijderd moeten worden om opnieuw te kunnen betegelen.

Graag heb ik uw adviezen hierover nodig.

ONS ANTWOORD

Wat wij aanraden is inderdaad om eerst alle grote stukken te verwijderen zodat u de stenen overhoudt met nog vlekken teer.
Daarna kunt u gebruik maken van ons Chemifor Asfalt en Teer Verwijderaar. Dit product wordt puur aangebracht met een blokkwast op de teervlekken. Probeer geen te grote stukken in één keer in te smeren zodat het product niet kan opdrogen. Schrob daarna de teer los met behulp van een nylonborstel. Spoel daarna af met water. U kunt daarvoor ook een hogedrukreiniger gebruiken.

Indien u deze tegels zichtbaar wil houden, dan zal u deze handeling een paar keer moeten uitvoeren. Indien u dit toch zal betegelen dan moet dit natuurlijk niet zo vaak herhaald worden.