Verwijderen van verf, teer en olie van baksteengevel

Vervuilingen door vandalisme op baksteengevel

Deze klant keek heel raar op toen hij ‘s morgens de rolluiken optrok. Eén zijkant van zijn huis zat onder de vervuilingen door een misnoegde vriend. De baksteengevel had grote gekleurde vlekken ontstaan door verf en teer. Een houten venster zat samen met het glas onder de verf. Ook de bloemen moesten eraan geloven. En omdat dit nog niet genoeg was, waren er ook gewoon vlekken veroorzaakt door het gooien van olie. De verzekering werd opgeroepen en wij mochten na een positieve staalzetting, deze reiniging uitvoeren.

Schade verdween als sneeuw voor de zon

 

Met een wagen volgeladen met verschillende producten en toebehoren reden we naar onze klant. De verf werd verwijderd van de baksteen en het glas door onze Chemifor Stripper DG. Dit product werd met een blokkwast op de verf aangebracht. We lieten dit even intrekken, om daarna te schrobben en met overvloedig water af te spoelen.

Voor de teer moesten we vertrouwen op Chemifor Asfalt en Teer Verwijderaar. Dit was intensiever om te verwijderen. Dit product had dezelfde reinigingsmethode als het vorige: product inzetten, laten inwerken, schrobben en afspoelen. Alleen is teer moeilijker te verwijderen in de poriën van de baksteen. Deze handeling moesten we een paar keer herhalen om alle overgebleven puntjes teer uit te poriën van de baksteen te verwijderen.

Om de olie uit te muren te halen, deden we beroep op onze Chemifor OVR SP2. Dit product breekt de structuur van olie en vetten open, waardoor dit uit de baksteen en andere ondergronden kan worden weggehaald. Dit product wordt aangelengd aangebracht. Nadat we het product even zijn werk lieten doen, mochten we dit inborstelen en afspoelen. Ook hier hebben we deze reiniging even moeten herhalen om alles uit de baksteen te halen.

Het eindresultaat was terug een proper huis waar van de vandalisme geen spoor meer te bespeuren was.

Details van het project: