Reiniging van witte betonelementen

Zware vervuiling van groenaanslag en verkeersvuil

Een gebouw opgetrokken uit witte beton is natuurlijk mooi en hedendaags. Ook dit appartement schitterde bij de oplevering. De mooie betonelementen werden door de tijd bedekt met mosaanslag en atmosferische vervuilingen. Er was dringend werk aan de winkel. Om dit in de toekomst te voorkomen had deze klant ook graag een oplossing gehad.

Een immens verschil

 

Voor deze klant werd gekozen om de gevel en balkons te reinigen met stoom in combinatie met Chemifor Gevelreiniger. We brachten het aangelengde product aan op een natte ondergrond in kleine oppervlakken door middel van een drukspuit. We lieten dit product enige tijd inwerken, om dan de muren en terrassen te borstelen met een handborstel om de vervuilingen optimaal te verwijderen. Nadien werd met stoom het product en de vervuilingen van de betonelementen afgespoeld.

Omdat deze klant een langdurige oplossing wou tegen de vervuilingen, koos hij om de muren te impregneren. Onze Chemifor Gevel Impregneer W werd enkel aan de muren aangebracht. Op een droge ondergrond werd dit product met een kwast aangebracht. Hierbij moest opgelet worden om raamprofielen, glas en terras niet te beschadigen door rondvliegende druppels, want dit zorgt voor een kleurverschil wanneer dit op glas of een raamprofiel terecht komt.

!!! Toch is het belangrijk dat u weet dat wanneer u uw gevel impregneert dit niet wil zeggen dat u de eerste 5 jaar er niet naar moet omkijken. We kunnen daar geen garantie op geven. Er is altijd een kan dat uw gevel toch vuil wordt, zoals groenaanslag, vooral in bosrijk gebied en langs de noordelijke kant van uw huis. Groen kan zich wel moeilijker vasthechten aan uw gevel, maar het is niet onmogelijk. Atmosferische vervuilingen zullen natuurlijk sneller zichtbaar zijn in een stad, dan in een rustig dorp.

Details van het project: